Megjelent a Hazai űrkörkép kiadvány

A kiadvány célja, hogy betekintést nyújtson a hazai űrszektor sokszínű tevékenységébe, bemutatva azokat a kis- és középvállalkozásokat, kutatóhelyeket és egyetemi műhelyeket, amelyek űrkutatással és űrtevékenységgel foglalkoznak Magyarországon. A 80 oldalas idei kiadásban összesen 58 szervezet (űripari cég, kutatóintézet, egyetemi szervezeti egység) szerepel. Kutatócsoportunk első ízben szerepel a kiadványban.

A Hazai űrkörkép először 2019-ben, majd 2020-ban jelent meg. A kiadvány kedvező fogadtatásra talált mind Magyarországon, mind világszerte azok körében, akik érdeklődnek a magyar űrtevékenység iránt, netán üzleti partnert keresnek.

A 2021/2022-es kiadás újdonsága, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Űripari és Védelmi Ipari Kollégiumával való együttműködés révén 7 olyan potenciális űripari beszállító is bekerült a kötetbe, amelyek ugyan jelenleg még nem aktívak az űripar területén, de készen állnak erre.

"Mindenkinek ajánljuk a Hazai űrkörkép 2021/2022 kiadványt, aki partnert keres valamilyen űrrel kapcsolatos tevékenységhez Magyarországon, vagy akár csak rá szeretne csodálkozni a hazai űrtevékenység sokszínűségére." - idézve a MANT ajánlást.

https://www.mant.hu/kiadvanyok/Urkorkep2021.pdf

https://www.urvilag.hu/szakmapolitika/20211217_hazai_urkorkep_20212022

https://space.kormany.hu/megjelent-az-urkorkep-kiadvany-2021-2022

 


Címkék: Parragh Bianka